За Мъртво море - източник на здраве и красота

Известно от хиляди години с невероятната си сила, Мъртво Море е уникален източник на здраве и красота. Скрити в неговите дълбини се намират концентрирани минерали, натрупвани с милиони години. По-богато от който и да е природен източник на света, Мъртво море съдържа 21 минерала включително магнезий, калций, бром и калий.  

12 от тях не се срещат в никое от другите морета и океани, като някои придават уникалното релаксиращо усещане, подхранване на кожата, активиране на кръвообращението и успокояване на ревматичния дискомфорт и разстройства на метаболизма. Сравнението на химичния състав на Мъртво море с другите езера и океани показва, че концентрацията на сол в Мъртво море е 31.5%.  Концентрацията на йоните на SO4 е много ниска, а концентрацията на йоните на брома е най-високата на земята.  

Хлоридите неутрализират повечето от калциевите йони в Мъртво море и околностите. Докато другите морета съдържат 97% NaCl, в Мъртво море количеството NaCl е само 12-18. Водата от Мъртво море е ефикасна за лечение на алергии, псориазис, екзема и гноен обрив.  Водата подпомага кръвообращението и подобряването на метаболизма релаксират нервната система, почистват кожата и подобряват външния вид и еластичността й.

Минералната кал от Мъртво море лекува рани, съживява корените на косата и елиминира себорейния дерматит и пърхота. Намазването с кал изглажда бръчките и забавя процеса на стареене на кожата. Наблюдава се лечебно въздействие при мигрени и главоболие. Нанасянето на кал върху ставите и гръбначния стълб има лечебно въздействие при различни заболявания: aртрит, възпаление на костите, неврит, ревматизъм, психологически стрес, умора и безсъние.

 

DSM – Вашият естествен избор.

Call Now ButtonПоръчай с обаждане